top of page
Hund äter inte | Kosttillskott som hjälper - Dogfriends
Hund äter inte | Kosttillskott som hjälper - Dogfriends

Din hund äter inte som vanligt

Att din fyrfota vän vägrar att äta kan vara en jobbig del i livet som hundägare. Upplever du att din hund äter inte på samma sätt som han eller hon brukar? Det kan finnas många orsaker till det, ibland kan det vara så lätt som att din hund matvägrar i hopp om att få något godare. Försök att inte ge med dig, det är inte farligt att en hund matvägrar i några dagar. Men när din hund äter dåligt kan det finnas andra anledningar än att bara vilja ha lyxigare mat, oftast kan det bero på att hundens foder är näringsfattigt och inte tilltalar dess aptit. En annan faktor kan vara att du nyligen har bytt till ett annat foder som hunden inte är van vid, vilket kan påverka dess aptit negativt. Dessutom kan brist på tillräcklig aktivitet göra att din vän inte är hungrig och därmed inte vill äta sin mat. Det är viktigt att vara medveten om dessa vanliga orsaker och ta dem i beaktande när man försöker lösa problemet när en hund äter dåligt.Pälsen är finare än någonsin!

Efter 4 månader är Blancos päls är finare är någonsin och han har fått tillbaka päls där han tidigare hade kala fläckar. Han älskar maten numera när den är toppad med Dogfriends tillskott.

Pälsen är finare än någonsin!

”Dogfriends tillskott har gett Blanco finare päls och bättre matlust”

Antigona Hajdini
@Blancoambully

Gammal hund äter inte som vanligt 

En gammal hund äter inte som yngre hundar gör och har oftast mindre aptit. Det kan finnas många orsaker, bland annat att den inte rör sig lika mycket och därmed inte förbrukar lika mycket energi, vilket naturligt leder till minskad aptit. Det finns också andra faktorer som kan påverka aptiten som gör att en äldre hund äter dåligt, som till exempel mun- eller tandproblem. Om du märker att din hund äter dåligt och att det förändras snabbt, är det viktigt att konsultera en veterinär för att undersöka eventuella underliggande problem. För att mata din seniorhund på rätt sätt är det viktigt att hitta ett foder som är näringstätt och som din hund gillar. Ett bra foder för äldre hundar bör minimera belastningen på lederna, vara gynnsamt för tänderna och främja en hälsosam matsmältning.  Att hitta rätt foder kan göra en stor skillnad för din väns välbefinnande och hälsa. Ett välbalanserat och smakligt foder kan hjälpa till att upprätthålla en hälsosam aptit, stärka immunförsvaret och främja en sund hud och päls. 


Unghund äter inte som vanligt

Din valps huvudsakliga ansvar är att äta och växa för att bli en stark och frisk vuxen hund. En valp som inte äter normalt kan ibland ha att göra med den stora omställning det innebär att flytta till ett nytt hem utan sina kullsyskon. Detta är oftast normalt och inget att oroa sig för om det pågår under en kort period. En unghund äter inte på samma sätt och kan även tappa  aptiten när deras permanenta tänder växer och kan därför uppleva obehag och smärta i munnen. Anpassa maten till något mjukare och lättare att tugga under denna period. Har du en valp som inte äter eller har långvarig minskad aptit eller visar andra tecken på sjukdom är det viktigt att rådfråga en veterinär för att utesluta eventuella hälsoproblem. 

Vad ska jag tänka på mer när min hund inte äter normalt?

Det är viktigt att komplettera din väns kost med näring, oavsett om den äter bra eller om din hund inte äter. Genom att ge din hund vårt tillskott kan du se till att den får alla de näringsämnen den behöver. Vårt näringstillskott är speciellt framtaget för att vara gott och vi har sett att det fungerar att blanda det med vatten och hälla över torrfodret, vilket även gör det attraktivt för en hund som matvägrar. Bara ett hundfoder tillgodoser sällan en hunds behov av vitaminer och mineraler. Detta beror ofta inte på ett dåligt foder utan på att doseringar av foder är väldigt generella medan alla hundar har unika behov.


Eftersom alla hundar har unika behov behöver generella doseringar av foder kompletteras med ett tillskott. Dogfriends näringstillskott är anpassat efter din hunds ras, ålder, kön, vikt, foder, aktivitetsnivå och annan information som du lämnar i vår HundHälsoanalys. Vårt anpassade näringstillskott har utvecklats i samarbete med erfarna veterinärer och nutritionister. Tillskott tillverkas enligt EU-licens med högsta GMP+pharma kvalitetsstandarder för att säkerställa en hög kvalitet och effektivitet. Dessutom är det GMO-fritt och etiskt testat för att du kan vara trygg i vetskapen om att du ger din fyrfotade vän det bästa möjliga.


Ge din hund den kärlek som den förtjänar genom att fylla i vårt HundHälsoanlys och säkra en sund och glad framtid för din bästa vän. 

Du får många bra tips om din hunds välmående i denna HundHälsoanalys. Den tar runt två minuter att fylla i.

När får din hund ett anpassat tillskott för sina behov?

Berätta för oss om din bästa vän

paws

Så funkar det

Oavsett vilka problem din hund lider av kommer vårt unika tillskott leda till en positiv förändring.

01

02

03

I HundHälsoanalysen svarar du på frågor om ras, ålder, foder och aktivitetsnivå.

Utifrån svaren får du veta vilka vitaminer och mineraler din hund behöver.

Väljer du att testa tillkottet får du 33% rabatt de tre första månaderna. Betala enkelt med Klarna.

Fördelar med din hund

Fördelar för din hund

Innehåller alla vitaminer och mineraler din hund saknar.

Det anpassas efter din hunds ålder, ras, ärftlighet, foder och aktivitetsnivå.

Synliga och märkbara förbättringar redan efter 3–6 veckor.

Framtaget av veterinärer och nutrionister.

GMO-fri och etiskt testad.

Både behandlar och förebygger

Fyll i vår HundHälsoanalys och få snabbt svar på vilka näringstillskott just din hund behöver för att bli frisk och glad igen. Därefter bestämmer du om du vill testa det eller inte.

bottom of page